Készpénz és egyéb értékfeldolgozás

A készpénz továbbra is alapvető fontossággal bír társadalmunkban. Az elektronikus fizetési módok mellett Magyarországon a kiskereskedelemben továbbra is a készpénzes fizetési mód a legelterjedtebb: készpénzre van szükség az üzletek pénztáraiban és az ország mintegy 4800 bankjegykiadó automatájában. Ezt a készpénzt biztosítja a kereskedelem, illetve az ATM-ek számára a TrezEx nap, mint nap.

Készpénz-logisztikai és ATM-üzemeltető vállalkozásként bátran jelenthetjük ki, hogy a TrezEx a készpénz-újraelosztási folyamat támogatásával fontos szerepet tölt be a gazdasági vérkeringés fenntartásában. Tevékenységünk jelentős hozzáadott értéket teremt partnereink számára a bankjegyek és érmék formájában megjelenő készpénzes árbevétel gyors és biztonságos – a TrezEx budapesti központi értéktárában történő – feldolgozása révén.

Üzleti partnereink készpénzbevétele feldolgozást követően számlapénz formájában, azonnali forrásként elérhetővé válik a bankszámlákon, jelentősen hozzájárulva ezzel ügyfeleink likviditásának fenntartásához.

Mind a forint, mind pedig a valuta feldolgozását végző részlegeink a hazai piacon jelenleg elérhető legkorszerűbb műszaki berendezéseket használják a feldolgozási folyamat során. Budapesti központi értéktárunkban kiemelkedő számolási kapacitás mellett végezzük a jogszabályban előírt eredetiségi és forgalomképességi vizsgálatokat, legyen szó akár egy parkoló-, vagy italautomatából származó érméről, esetleg egy üzletben elköltött bankjegyről. Garantáljuk, hogy a bankszámlán jóváírt összeg fedezetéül szolgáló, nálunk átvizsgált készpénz valódi, illetve hogy a TrezEx által töltött bankautomatákból felvett bankjegy a legszigorúbb minőségi követelményeknek is megfelel.

Feldolgozó gépeink szoftvereit rendszeresen frissítjük a nemzetközi és hazai bankjegyhamisítási eljárások tudomásunkra jutásával. Ezeket a szoftver-módosításokat szakmai felettes szervünk, a Magyar Nemzeti Bank Készpénzlogisztikai Osztályával szorosan együttműködve teszteljük. Ezenkívül mind munkatársaink, mind eszközparkunk vonatkozásában is azonnal, tökéletesen felkészülünk a jegybank által bevezetésre kerülő új bankjegyek biztonsági elemeinek felismerésére.

Kapcsolódó szolgáltatásként ügyfeleink számára pénzfeldolgozásuknak eredményéről az igényeik szerinti jelentéseket készítünk. A napi feldolgozási folyamat végén, a feldolgozott készpénzről készült részletes jelentést a partnereink által megadott formátumnak megfelelően készítjük el, ami a közelmúltban bevezetett WebeC összeköttetés alkalmazásával maximális biztonsággal jut el ügyfeleinkhez.