Hírek

Új többségi tulajdonos a Trezexben

2017. 04. 10.

Új többségi tulajdonos a Trezexben

Budapest, 2017. április 6. – A Trezex többségi tulajdonának megszerzésével jelentős, több száz milliós forintos beruházást hajtott végre a készpénzlogisztika és értékszállítás piacán a GB & Partners. Az Exim Növekedési Alapból történt tőkeinjekció célja, hogy a jelentős átalakulását élő iparágban vezető pozíciót szerezzen meg a Trezex.

A Magyarországon több mint 20 milliárd forintot teljesítő készpénz-logisztikai szektor az elmúlt években gyökeresen átalakult: a nemzetközi hátterű, régi szereplőket, új, jobbára hazai tulajdonosi szerkezetű cégek váltották fel. A GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő úgy ítélte meg, hogy a folyamatosan változó piac kimagasló üzleti lehetőségekkel kecsegtet.

A Trezex a magyar piac harmadik legnagyobb szereplője, 27 éves tapasztalattal, több mint 100 gépjárművel és 225 fős alkalmazotti létszámával. A 2015-ös évet közel 1,8 milliárd forintos árbevétel mellett 63,5 millió forintos adózott eredménnyel zárta. A cég a szektorra jellemző szintnél költséghatékonyabban végzi tevékenységét, amely a menedzsment által tudatosan végrehajtott racionalizálási munka eredménye. A Trezex szolgáltatásai a készpénzlogisztika és az értékszállítás teljes spektrumát felölelik az ország egész területén, egyike az öt, pénzfeldolgozási tevékenységre vonatkozó MNB-engedéllyel rendelkező szervezetnek.

A potenciált látva a GB & Partners az általa kezelt Exim Növekedési Alap több száz millió forintos tőkebefektetésén keresztül többségi tulajdonrészt szerzett a Társaságban. A befektetésből sor kerül az eszközpark bővítésére és fejlesztésére, ezáltal biztosítva a további bővülés feltételeit.

Az Alap célja olyan társaságok finanszírozása, amelyek a befektetésnek köszönhetően erőteljes növekedési pályára állíthatók, és képesek akár a nemzetközi piacon is sikerrel szerepelni. E tőkekihelyezés a GB & Partners 46. befektetése és a Trezex kiválóan megfelel a fenti két kritériumnak.

Az új többségi tulajdonos kitart a „győztes csapaton ne változtass” elv mellet, így a GB & Partners szakmai támogatása mellett a menedzsment változatlan formában folytathatja a megkezdett munkát: Kárpáti Balázs a Trezex vezérigazgatója és kisebbségi tulajdonosa marad. Feladata, hogy az eddig kiváló eredményeket biztosító üzleti terv szerint maximalizálja a jövőbeli exit értéket.

„A tőkebefektetéssel új lehetőségek nyílnak előttünk, amelynek köszönhetően innovatív megoldásokat és eszközöket vezethetünk be a magyar piacon. A gyorsan változó körülmények mások számára kihívást jelentenek, számunkra azonban lehetőséget. Stabil lábakon állunk, nyereségesen és költséghatékonyan működünk. A célunk, hogy a magyar piac vezető szereplőjévé váljunk” – emelte ki Kárpáti Balázs, a Trezex vezérigazgatója.

További információ:

Magyarcsik László

laszlo.magyarcsik@eurolex.hu

+36 70 938 6893

A GB & Partners

A  GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. jelenleg négy alapot kezel 81 millió euró összértékben. Ezek közül kettő az EU JEREMIE programja alapján indított kockázatitőke-alap, míg a másik két közelmúltban indított magántőkealap elsődleges célpontjai az érettebb szakaszban lévő vállalkozások, vagy kiemelkedő növekedési potenciállal rendelkező társaságok.

Az Exim Növekedési Alap célja elsődlegesen olyan gazdasági társaságok finanszírozása, amelyek a tőkebefektetésnek köszönhetően komoly növekedési pályára állíthatók és képesek akár a nemzetközi piacokon való sikeres szereplésre is.